Hier chill ik // Danny & Pascale Sorgeloos uit Pollare

"Ik doe hier zelfs een schoonheidsslaapje"

Danny Sorgeloos (55) en zijn vrouw Pascale (52) hoeven niet op reis te gaan om een vakantiegevoel te ervaren. Het koppel heeft in hun tuin in het Oost-Vlaamse Pollare alles wat ze nodig hebben: groen en bloemen, een vijver, een buitenkeuken ... Om volop van al dat moois te kunnen genieten, zitten ze het liefst in hun Orbo.

Alle mogelijke bijgebouwen in de tuin verkopen vandaag als zoete broodjes. Logisch, want de tuin is het verlengstuk van onze woonkamer geworden en die breiden we natuurlijk graag met een stukje uit. Wie het wat origineler wil dan een poolhouse of eiken constructie heeft keuze zat, maar specialer dan een Orbo wordt het waarschijnlijk niet. "Mijn vrienden vragen of ik soms een trip naar Mars plan", lacht Danny. Hij was een van de eersten die zo'n ontwerp van het Belgische Insight Out lieten zetten. "Alleen Herman De Croo en nog iemand anders waren ons voor."

"Het duurde twee jaar voor we een beslissing namen. Elk seizoen gingen we naar een expo om de Orbo uit te testen, want we wilden een plek om er het hele jaar gebruik van te maken. Door die beursbezoeken ontdekten we dat het op een zonnige winterdag aangenaam zitten is in de Orbo en dat het in de zomer nooit te heet wordt, omdat je via de deur en een raampje een briesje kunt laten waaien", vertelt Danny.

foto HLN Orbo

Draaiend platform

Hoewel zo'n tuinlounge best duur is, vindt Danny hem elke euro waard. "We gebruiken hem voor alles en nog wat: om snel eens mijn mails te checken, om 's middags mijn boterhammen op te eten als ik in de buurt aan het werk ben, om samen met vrienden een glaasje te drinken, want er is plaats voor acht personen ... Ik doe er zelfs af en toe een kort schoonheidsslaapje. Als we de tafel laten zakken en de bijpassende kussens in het midden leggen, ontstaat er één groot bed."

Al even bijzonder is dat het Orbo-model van Danny en Pascale op een draaiend platform staat. "Dat is bedoeld om de deuropening naar de juiste positie te richten. Voor het uitzicht moeten we alleszins niet doen, want dat is toch 360 graden. We zien dus de hele tijd wat er zich afspeelt in onze tuin en rond de vijver", vertelt Danny. 

Of al dat glas schoonmaken niet veel tijd vraagt, willen we nog weten. "De regen spoelt bijna al het vuil weg en daarom moet ik maar tweemaal per jaar poetsen. Dat doe ik dan ook met de glimlach."

 

Journalist Björn Cocquet / fotografie: Eddy Vangroenderbeek / overname uit Het Laatste Nieuws, editie 15 juni 2019