Orbo tuinkamer verzekert veilig contact in woonzorgcentrum

orbo

In tijden van corona is de afzondering des te zwaarder in woonzorgcentra. Toen Christoff Wybouw, directeur van een woonzorgcentrum in Jabbeke, kennismaakte met de tuinkamers van Insight Out, zag hij onmiddellijk mogelijkheden om veilig bezoeken te organiseren tussen residenten en hun familie.

“We zijn heel blij dat onze Orbo garden lounges zijn opgemerkt door woonzorgcentra”, vertelt Myriam De Pauw, zaakvoerster van Insight Out. “Deze volledig transparante, bolvormige tuinkamers bieden alle comfort, maar voldoen ook aan alle hygiënische en veiligheidsvoorwaarden om ontmoetingen te organiseren in tijden van corona. De kleinere modellen kunnen we ook afgemonteerd leveren, zodat ze snel zijn geplaatst in de tuin of open ruimte rond het woonzorgcentrum.”

In Jabbeke leverde Insight Out een Orbo 360. Dit is het kleinste model uit een familie van zes, maar het biedt al veel ruimte en alle comfort. Leuk is ook dat dit model draaibaar is. De grote troef is
het panoramische uitzicht. Je zit als het ware in een transparante ufo. Zelfs al mag je elkaar niet aanraken, het gevoel van warme nabijheid is er helemaal.

“Voor ons woonzorgcentrum is dit een mooie oplossing “, zegt Christoff Wybouw. “We laten bezoekers binnen via de tuin, zodat ze niet door de gangen en dergelijke moeten lopen, wat ook
niet toegelaten is. Door hun ontwerp zijn deze Orbo tuinkamers zeer makkelijk ontsmetbaar na bezoek. We hadden al wel digitale contactsystemen zoals Skype maar dat blijft virtueel. Daarnaast organiseerde ik raamontmoetingen in een sas, maar dit voelt veel beter aan. Onze residenten kunnen hun familie zien in onze gezellige tuin en de veiligheid is volledig gewaarborgd.”