Insight Out introduceert ronde tuinkamers

 

Het bedrijf Insight Out introduceert een nieuwe manier om de tuin te beleven door middel van zogeheten Orbo's. Dit zijn ronde of ovale tuinkamers waarin het hele jaar door van de natuur genoten kan worden.

Insight Out is opgericht door Myriam De Pauw en Frederik Leyssens. Het bedrijf uit Bornem streeft ernaar om mensen in alle weersomstandigheden te laten genieten van de natuur.

Een nieuwe kijk op tuinplezier

De orbo heeft organische vormen die passen in elke tuin en landschap, als verlengstuk van de huis. Een Orbo kan op je terras, in de tuin en op het dak geplaatst worden.

Volgens het bedrijf is de tuinkamer van binnen groter dan lijkt op een foto. Eén constante in alle modellen is een panoramisch uitzicht. Het idee van de cocon is dat je binnen zit, maar toch in contact bent met de natuur. En dat in alle seizoenen.

Zes modellen

De Orbo-familie biedt plaats aan zes tot veertien personen. De twee kleinste modellen kunnen worden gedraaid zodat je uit de wind zit of juist in de zon. De toegang kan met een zeil worden afgesloten.
Grotere modellen hebben een naar boven inschuivende deur en ramen die open kunnen. De gebogen vormen van de beglazing, deuren en ramen geven de Orbo's een karakteristiek uiterlijk. De zittingen kunnen in bepaalde modellen worden omgevormd tot een loungebed. Ook beschikken alle modellen over een centrale tafel.
Op de constructie rust een aangename garantie van tien jaar. Ze beschikken alle over een beglazing gemaakt van kunststof die beter de buiging en inwerkende krachten kan weerstaan dan klassiek glas. De ruiten zijn bovendien voorzien van een zonwerende coating en alle modellen beschikken over een spiegelgepolijst roestvrijstalen dak om zomerse oververhitting te voorkomen.
Bij de grotere modellen is er stroomvoorziening, ledverlichting en Bluetooth- audio. Infraroodverwarming en airco zijn in optie mogelijk. Bij alle modellen is het mogelijk persoonlijke accenten te leggen op het gebied van uitrusting, textielbekleding, kleuren enzovoorts.

Tuinidee

13 tot en met 16 februari presenteert Insight Out vier modellen op Tuinidee 2020 in 's-Hertogenbosch. De Orbo Palazzo Signature, Orbo Mezzo, Orbo 360-L en Orbo 360 zijn in hal 6 te bewonderen.